Tom Cruise geëerd door New Yorkse Friars Club

Borizzz

Tom Cruise krijgt de Entertainment Icon Award van de Friars Club. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De privéclub in New York, waarvan de leden voornamelijk bestaan uit stand-up comedians en beroemdheden, is vooral bekend van de harde 'celebrity roasts', waarbij een lid een avond lang stevig door de mangel wordt gehaald.

Naar eigen zeggen heeft de club pas driemaal eerder de prestigieuze prijs uitgereikt, aan Douglas Fairbanks, Cary Grant en Frank Sinatra. "Tom Cruise mag zich voegen bij een selecte groep van slechts drie andere entertainmentlegendes wiens werk een wereldwijde invloed heeft gehad op onze industrie en cinema heeft veranderd", zegt clubleider Jerry Lewis.

Ook voorzitter Joseph Zappala is erg te spreken over Cruise. "Deze fantastische avond zal voor altijd voortleven in de clubgeschiedenis. We zijn apentrots dat we Tom Cruise deze prijs mogen overhandigen. Hij is naast een fenomenaal acteur ook een grootheid in de wereld van de liefdadigheid."

Of Cruise zelf ook de wind van voren mag verwachten tijdens een roast, is nog niet duidelijk. De 49-jarige acteur krijgt de Icon Award op 12 juni tijdens het jaarlijkse feest van de Friars Foundation. De plechtigheid vindt plaats in het chique Waldorf Astoria in Manhattan.


Tom Cruise geëerd door New Yorkse Friars Club (Foto: Novum)