[RG] Haase sneuvelt op Roland Garros

zoem

Voor Robin Haase is de tweede ronde van Roland Garros donderdag het eindstation gebleken. De Hagenaar ging in drie sets onderuit tegen Mikhail Youzhny: 3-6, 6-7 (5) en 4-6. Arantxa Rus, die later donderdag in haar tweederondepartij in actie komt tegen de Française Virginie Razzano, is de laatst overgebleven Nederlander in het enkelspel.

Haase kwam in de eerste set niet goed voor de dag. Youzhny, die met zijn 31e positie op de wereldranglijst acht posities hoger staat dan de Nederlander, liep vlot uit naar een 5-1 voorsprong. Haase pakte nog een break terug, maar bleef op 6-3 steken.

In het tweede bedrijf wisselden de kemphanen vroege breaks uit, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. De Rus pakte daarin de eerste kans die hij kreeg. Ook in de derde set brak Youzhny eerst, maar kwam Haase direct terug. Bij 5-4 voor de Rus leverde de beste Nederlandse tennisser zijn opslagbeurt echter alsnog in.

Met zijn plek in de tweede ronde evenaart Haase zijn beste prestatie in Parijs. Ook vorig jaar overleefde hij een wedstrijd. Op de Australian Open en Wimbledon kwam Haase vorig jaar tot de derde ronde. Dat zijn nog altijd zijn beste prestaties bij een grandslamtoernooi.


Haase sneuvelt op Roland Garros (Foto: Novum)