F1-teambazen blij met onvoorspelbaarheid

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en McLaren-teambaas Martin Whitmarsh hebben er geen enkele moeite mee dat de winnaar van een Formule 1-race op dit moment lastig te voorspellen is. In 2012 hebben zes races zes verschillende winnaars opgeleverd.

Ondanks dat McLaren door de huidige situatie minder kans heeft om te zegevieren is Whitmarsh toch bij, omdat de onvoorspelbaarheid voor de sport goed is. "Als mensen hier over zouden klagen, zou dat compleet haaks staan op wat men enkele jaren geleden aangaf, toen men klaagde over het feit dat de sport juist te voorspelbaar zou zijn. Ik denk dat de fans elke race in willen gaan, zonder te kunnen voorspellen wie er zal winnen. Wat dat betreft hebben ze dit jaar zes mooier races kunnen zien."

Zijn Red Bull-collega Horner had dit seizoen met twee zeges iets meer succes dan McLaren dat één overwinning heeft geboekt. De teambaas van de Oostenrijkse renstal denkt dat zowel de banden als de sterkte van het deelnemersveld een rol spelen in de onvoorspelbaarheid. "Red Bull is nu het eerste team dat er in is geslaagd twee overwinningen te boeken. Dat is een prestatie op zich, aangezien het dringen is vooraan."