Geld verdienen met Diablo over twee weken

Redactie

Over twee weken kunnen gamers hun virtuele schilden en zwaarden uit het actierollenspel Diablo 3 voor echt geld verkopen aan andere gamers. Gamestudio Blizzard heeft woensdagavond via een bericht in het spel bekendgemaakt dat de zogenoemde Real Money Auction House vanaf 12 juni beschikbaar is.

Via de veilingfunctie kunnen gamers hun wapens voor echt geld aanbieden. Het is de eerste keer dat Blizzard het betalen voor virtuele voorwerpen omarmt. In het online spel World of Warcraft, dat ook gemaakt is door Blizzard, strijdt het gamebedrijf juist tegen het verhandelen van virtuele goudstukken.

Gamers kledingstukken of wapens laten verkopen voor echt geld is een zeldzaamheid. Een handje vol bedrijven ondersteunt deze mogelijkheid, waaronder de CCP, de makers van EVE Online. Andere bedrijven, waaronder Turbine en Jagex, verkopen virtuele voorwerpen of goudstukken voor hun online spellen, maar laten spelers niet met echt geld handelen.

Diablo 3 verscheen twee weken geleden voor de pc en Mac. De game is in die tijd ruim zes miljoen keer verkocht. Nog altijd ondervinden spelers hinder van foutmeldingen. Woensdagavond hebben veel gamers hun ongenoegen geuit over de gevreesde Error 37-foutmelding via sociale media en het forum van Blizzard. Of de game hierdoor uit de handel genomen gaat worden is nog niet bekend.