CD Projekt Red werkt aan Cyberpunk-RPG

Pheno

CD Projekt Red Studio, ontwikkelaar van de The Witcher-franchise, heeft tijdens hun Summer Conference aangekondigd dat ze op dit moment werken aan een Cyberpunk-game. Cyberpunk is een pen & paper RPG-systeem ontworpen door Mike Pondsmith.

Op de conferentie belooft CD Projekt mede-oprichter Marcin Iwinski dat dit spel de kenmerken van de The Witcher-serie zal bevatten. Hun aankomende RPG zal worden ontworpen voor de veeleisende spelers die verwachten dat ze serieus worden behandeld, en het spel zal gedetailleerd zijn, niet-lineair en met een complex en aangrijpend verhaal. Spelers maken hun eigen hoofdpersonage uit verschillende klassen zoals huurlingen of hackers die uit te rusten zijn met een ruime keuze aan cybernetische implantaten en wapens. Net als in The Witcher-serie wordt de speler geconfronteerd met morele keuzes: hun daden beïnvloeden gebeurtenissen in de wereld in het algemeen en het lot van de mensen die ze tegenkomen.

De ontwerper van het Cyberpunk-spel, Mike Pondsmith zegt: "Al meer dan twintig jaar ben ik er trots op dat Cyberpunk de gouden standaard is van wat het betekent om een echte cyberpunkgame te zijn. En het is al een groot succes voor mij en onze vele fans, met meer dan vijf miljoen spelers wereldwijd. Maar in al die tijd hadden we  nog niet het juiste team gevonden om onze cyberpunkwereld digitaal leven in te blazen. Tot nu. CD Projekt Red is het team waar we op gehoopt hebben. Hun ongelooflijke werk aan The Witcher en The Witcher 2 laat zien dat zij dezelfde toewijding en liefde delen voor grote games zoals we doen bij Talsorian. Ik ben vooral blij dat ze onze deelname vragen om dit spel een fantastisch project te laten worden, dat zal voldoen aan alles waar Cyberpunkfans (oude en nieuwe) op hebben gewacht. Geloof me, dit spel gaat rocken."

Voor welk platform en wanneer het nog naamloze spel uitkomt is niet bekend.

Concept art