FOK!filmtip van de dag: Knocked Up

René (MrManiak)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Deze filmavond wordt een lachwekkend avondje. Hiermee doelen wij niet op films die zo matig zijn dat ze lachwekkend worden (zoals Turbulence om 20.30 uur op RTL8) maar leuke komedies. Voordat je leest welke twee films dat zijn, eerst nog enkele andere opties. Om 20.30 uur op RTL7 is de tamelijk matige film Bandidas te zien. De film van Rodriguez weliswaar leuk om een keer te zien, maar je moet van de vele clichés houden die de film te bieden heeft. Een andere aardige film is Wild Things welke om 22.15 uur op RTL5 te bewonderen valt. Leuk voor een keer, maar de herkijkwaarde ligt tamelijk laag.

We gaan door met de eerste tip: om 20.30 uur op RTL5 begint de film Knocked Up. Ben Stone (Seth Rogen) is een luiwammes van 23 jaar oud met weinig bijzondere gebeurtenissen in zijn leven. Naast de website fleshofthestars.com, waar hij aangeeft op welk moment in een film er naakt te zien is slentert Stone rond. Alison Scott (Katherine Heigl) is daarentegen succesvol. Zij heeft net promotie gemaakt bij entertainmentzender E! en besluit dit in een club te vieren. Die avond is Ben er ook, de twee leren elkaar kennen, drinken wat en gaan samen naar een schuurtje. De volgende ochtend ontdekken ze dat ze zeer weinig gemeen hebben en hun wegen scheiden. Totdat acht weken later Alison erg misselijk wordt. Na een bezoek aan de huisarts ontdekt ze dat ze moeder wordt...met Ben als vader.

Om 23.15 uur op RTL5 kan je kijken naar de komedie The 40 Year Old Virgin. Andy Stizler (Steve Carell) leidt een celibaat leven. Hij is veertig jaar en hij heeft nog nooit seks met iemand gehad. Hij verklapt zijn grote geheim per ongeluk aan zijn vrienden tijdens een van hun pokeravonden. De groep ziet het als hun missie om Andy met een vrouw in bed te krijgen.

Veel plezier!