Ook Boskamp stoort zich aan Oranje

zoem

Het Nederlands elftal verloor zaterdag van Bulgarije (1-2) en kreeg een karrenvracht aan kritiek te verwerken. Ook analyticus Jan Boskamp voegde zich bij de critici. Hij verwacht dat Oranje de poulefase niet zal overleven.

"Nederland komt niet eens de poule door. Duitsland verloor weliswaar (5-3 tegen Zwitserland), maar daar komen nog zes of zeven spelers van Bayern München bij. Portugal speelde gelijk tegen Macedonië (0-0), maar dat kwam omdat ze het veldspel niet omzetten in doelpunten", aldus de oud-Feyenoorder tegen Voetbal International.

Naast Portugal en Duitsland zit Nederland bij Denemarken in de groep. Oranje opent het toernooi tegen de Scandinaviërs en Boskamp denkt dat die tegenstander wel te doen is voor het Nederlands elftal. "Brazilië liep er echt aan alle kanten dwars doorheen bij de Denen. Nee, van die Denen werd ik niet vrolijk."

Over de problemen bij Oranje is Boskamp duidelijk. "Er is geen aansluiting. Je kunt dit elftal niet eens een team noemen. Er staan twee ploegjes in het veld. Ik zie Mark van Bommel en Nigel de Jong alleen maar achteruit rennen. Dan zit dat blokje achterin met zijn vieren helemaal vast. Er ligt een gigantisch gat tussen de vier voorin en de achterste zes. Dit gaat zo helemaal fout."