Oud-PSV'er Vonlanthen bergt kicksen op

Peterselieman

Oud-PSV'er Johan Vonlanthen stopt al op 26-jarige leeftijd met voetbal. Dat stelt het voormalige supertalent in de Zwitserse krant Blick. Vonlanthens contract bij de Colombiaanse club Itagüi werd na negen maanden ontbonden. Na zijn vertrek bij PSV speelde Vonlanthen bij Brescia, NAC Breda, Red Bull Salzburg en FC Zürich. Hij begon zijn loopbaan bij Young Boys.

De Zwitser met Colombiaanse wortels heeft knieproblemen en wil niet meer geopereerd worden. "Ik ben nu bezig mijn leven opnieuw in te delen. Voetbal is veel minder belangrijk dan vroeger."

Toen PSV Vonlanthen bij Young Boys in 2003 wegkocht gold de Zwitser als een supertalent. Dat leek hij tijdens het EK in 2004 waar te maken toen hij als 18-jarige de jongste doelpuntenmaker ooit werd op een EK. Bij PSV brak hij echter nooit door. Verder dan 29 wedstrijden, waarvan het merendeel als invaller, kwam hij niet.

In de tweede helft van het seizoen 2004-2005 verhuurde PSV Vonlanthen aan Brescia. Het seizoen erna huurde NAC Breda de middenvelder. Vonlanthen kwam tot veertig interlands voor Zwitserland en zeven doelpunten.