'Schalke wil Van der Vaart, Kalou en Elia'

Niels (DerMeister)

FC Schalke 04 wil zich in de komende maanden versterken met Rafael van der Vaart, Salomon Kalou en Eljero Elia. De onderhandelingen zijn al gaande.

Volgens De Telegraaf doet Schalke een poging om Van der Vaart los te weken bij Tottenham Hotspur. Daarnaast zou de club uit Gelsenkirchen al in onderhandeling zijn met Kalou, en zou er al bijna een akkoord zijn met Juventus over de transfersom van Elia.

Schalke wil de spelers halen met het oog op een langer behoud van topscorer Klaas-Jan Huntelaar. De topscorer van de Bundesliga heeft een contract tot 2013. Beide partijen spraken al over een langer verblijf van de spits, maar Huntelaar verlangde garanties.

Huntelaar wil opnieuw topscorer worden van de Bundesliga. Nu zijn collega Raúl is vertrokken bij Schalke, en met het oog op de Champions League waarin Schalke volgend seizoen uitkomt, moeten er versterkingen komen.

Een terugkeer van Van der Vaart in de Bundesliga zal geen verrassing zijn. De voormalige Ajacied werkte in het seizoen 2007/08 al samen met Stevens bij Hamburger SV. Na zijn vertrek uit Duitsland gaf de international aan ooit eens terug te willen keren in de Bundesliga.

Van der Vaart heeft bij Tottenham Hotspur een contract tot 2014. Zijn afkoopsom wordt geschat op zeven miljoen euro. Kalou kan gratis de overstap maken aangezien hij een aflopend contract heeft bij Chelsea. Juventus heeft al laten weten niet dwars te gaan liggen wanneer een club zich zou melden voor Elia. De buitenspeler tekende tot 2015 in Turijn, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe.