[NBA] Spurs lijken onverslaanbaar

Niels (DerMeister)

De San Antonio Spurs hebben gisteren voor de twintigste keer op rij een zege geboekt. Ditmaal werd Oklahoma City met 120-111 aan de kant gezet. Door deze overwinning zijn de Spurs een stap dichter bij de titel gekomen in de Western Conference van de Amerikaanse NBA.

Het staat nu 2-0 in de best-of-seven voor de Spurs. Tony Parker, de Franse guard aan de kant bij San Antonio, werd de grote man. Hij was verantwoordelijk voor 34 punten. Coach Gregg Popovich roemde zijn topscorer. "Tony is het hele jaar al geweldig en speelde vandaag in vele opzichten uitmuntend."

Manu Ginobili, de Argentijnse spelmaker van de Spurs, was goed voor twintig punten. Bij Oklahoma wisten Kevin Durant en James Harden zich te onderscheiden. Zij waren goed voor respectievelijk 31 en 30 punten.

De volgende twee duels worden in Oklahoma afgewerkt. "We zijn bezig aan een goede serie, maar het wordt pas echt mooi als we de volgende twee wedstrijden ook winnen", liet Tim Duncan van de Spurs weten. De kampioen van de Western Conference speelt om de titel van de NBA tegen de kampioen van de Eastern Conference. In die finale leidt Miami Heat met 1-0 tegen Boston Celtics.