Rugnummers Oranje bekend: Huntelaar 9, Van Persie 16

Niels (DerMeister)

Vandaag zijn de rugnummers bekendgemaakt waar de spelers van Oranje tijdens het EK mee gaan spelen. Opvallend is dat Klaas-Jan Huntelaar nummer 9 heeft gekregen, terwijl Robin van Persie nummer 16 op zijn rug zal dragen.

Op het afgelopen WK van 2010 speelde Van Persie nog met rugnummer 9. De aanvaller van Arsenal was destijds in Zuid-Afrika de vaste spits in de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk. Huntelaar had destijds een reserverol en kreeg rugnummer 21.

Overigens zeggen de rugnummers nog niet zoveel over welke elf spelers op het EK in de basis zullen staan. Wilfred Bouma heeft nummer 5 gekregen, dat eerste instantie bedoeld was voor linksback Erik Pieters. Hij mist echter het EK vanwege een voetblessure. Stijn Schaars en Jetro Willems, die beiden ook als linksback uit de voeten kunnen, kregen nummer 14 en 15.

Verder wijken de rugnummers niet veel af in vergelijking met het WK van 2010. Dirk Kuijt heeft weer rugnummer 7 gekregen en Arjen Robben speelt weer met nummer 11 op zijn rug. Ibrahim Afellay kreeg zijn vaste nummer 20, terwijl Rafael van der Vaart zijn vertrouwde nummer 23 op zijn rug draagt.

De rugnummers van Oranje op het EK:

Rugnummer Speler
1 Maarten Stekelenburg
2 Gregory van der Wiel
3 John Heitinga
4 Joris Mathijsen
5 Wilfred Bouma
6 Mark van Bommel
7 Dirk Kuijt
8 Nigel de Jong
9 Klaas-Jan Huntelaar
10 Wesley Sneijder
11 Arjen Robben
12 Michel Vorm
13 Ron Vlaar
14 Stijn Schaars
15 Jetro Willems
16 Robin van Persie
17 Kevin Strootman
18 Luuk de Jong
19 Luciano Narsingh
20 Ibrahim Afellay
21 Khalid Boulahrouz
22 Tim Krul
23 Rafael van der Vaart