Nederland -19 goed op weg naar EK

Boris (borisz)

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft woensdag aan een gelijkspel tegen Frankrijk genoeg om zich te plaatsen voor het EK in Estland. Zondag werd gastland Tsjechië met 3-0 aan de kant gezet. Eerder werd Noorwegen al met 2-1 verslagen.

Jürgen Locadia, Memphis Depay en Anass Achahbar scoorden in Praag de doelpunten voor de ploeg van trainer Wim van Zwam. Ook Frankrijk wist twee duels te winnen, maar het doeldalso van Nederland is beter.  

Van Zwam liet zich tijdens het treffen met de Tsjechen informeren over de stand van zaken bij de andere ontmoeting. ''We wisten zodoende dat een derde goal belangrijk zou zijn. Ik heb Kyle Ebecilio bij me geroepen en instructies gegeven. Tsjechië bleef op zoek naar de aansluiting, zodat wij op de counter konden toeslaan. Er kwam ruimte en daarvan hebben we geprofiteerd.”

Frankrijk wordt een taaie tegenstander, denkt Van Zwam. ''De Fransen zijn altijd sterk en met Paul Pogba van Manchester United hebben ze een topmiddenvelder in de gelederen. We zitten nu in de eindfase van het seizoen en de spelers zitten er een beetje doorheen. We hebben tot woensdag de tijd om fit aan de start te verschijnen. Het wordt close en het zal een beetje moeten meezitten.”