Ook Lathouwers geplaatst voor Londen

Peterselieman

Robert Lathouwers (28) heeft zich tijdens de FBK-Games gekwalificeerd op de 800 meter voor de Olympische Spelen. Met een persoonlijk record van 1.44,61 voldeed hij ruim aan de Olympische limiet van 1.45,25 minuten.

Hij werd hiermee in Hengelo vijfde. De Pool Adam Kszczot won de race in 1.43,83 voor de Keniaan Timothy Kitum (1.44,00). Lathouwers maakte voor het eerst naam op de 800 meter toen hij in 2008 op deze afstand tijdens de FBK Games won. De voormalig 400 meter-specialist kende hierna veel blessureleed, maar is inmiddels weer terug aan de top.

Lathouwers is na Churandy Martina (200 meter), Rutger Smith (kogelstoten en discuswerpen), Erik Cadée (discuswerpen) , Monique Jansen (discuswerpen), Dafne Schippers (200 meter én zevenkamp), Nadine Broersen (zevenkamp), Lornah Kiplagat (marathon) en Hilda Kibet (marathon) de negende Nederlandse atleet die zich kwalificeert voor Londen. Lathouwers zal nu door de Atletiekunie worden voorgedragen bij NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen.