Van Bommel: "Waren in tweede helft te statisch"

Frank (franklop)

Mark van Bommel maakte na afloop van de verloren oefeninterland van Nederland tegen Bulgarije (1-2) een geagiteerde indruk. De middenvelder miste creativiteit in de tweede helft. Nederland speelde een matig duel tegen de defensief ingestelde Bulgaren.

De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Robin van Persie, maar lieten zich in de tweede helft de kaas van het brood eten. Van Bommel verscheen na afloop van het duel met gemengde gevoelens voor de camera.

"Het is nooit leuk als je verliest. De eerste helft was niet eens zo slecht, we hadden heel veel balbezit", analyseerde de 35-jarige middenvelder tegenover SBS. "Maar het moet allemaal kloppen en je moet wel kansen creëren. In de tweede helft was het te statisch. We werden niet echt gevaarlijk, maar hadden wel de intentie om naar voren te spelen."

Komende week krijgt Nederland een nieuwe kans, wanneer de ploeg het op 30 mei in de Rotterdamse Kuip opneemt tegen Slowakije. Op zaterdagavond 2 juni speelt Nederland nog een duel tegen Noord-Ierland, alvorens het naar Polen afreist om zich voor te bereiden op het EK.