Webber opgetogen met eerste startplaats

Peterselieman

Mark Webber kwalificeerde zich vandaag als tweede voor de Grand Prix van Monaco. De Australiër schuift op de grid voor morgen echter een plekje door omdat Michael Schumacher de vorige race tegen een gridstraf opliep. Webber is dan ook erg blij met het cadeautje.

"Geweldig. Het was erg close en vooral in Q3 waren de verschillen heel erg klein. Er werden gedurende de kwalificatie verschillende bandenstrategieën gebruikt en aan het einde was er een mooi gevecht om de pole. Michael reed een goede ronde, maar ik schuif dus nog een plaatsje op en van alle circuits op de kalender is Monaco de beste plek om vooraan te beginnen. We hebben meestal een goede auto in de race, dus ik kijk uit naar morgen," zei Webber na de kwalificatie.

Zijn Red Bull-teamgenoot Sebastian Vettel zal als negende mogen vertrekken in de straten van het prinsdom. "We waren in de ochtend sneller dan in de middag. We besloten na de training iets aan de auto veranderen en dit bleek van grotere invloed te zijn dan we hadden ingeschat. Morgen moet blijken of deze aanpassing een goede beslissing is geweest. We beginnen de race dan op de harde band en daarna zien we wel. Natuurlijk had ik liever vooraan gestaan, maar na de eerste en tweede sessie wisten we dat de pole niet mogelijk was vandaag. Daarom besloten we het zo te doen."