Overzicht oefeninterlands EK-gangers 26/05/2012

Boris (borisz)

Tien landen die op het Europees kampioenschap in actie komen speelden vandaag een oefenwedstrijd. De tegenstanders van Oranje in de groepsfase hebben niet weten te winnen. Titelverdediger Spanje won haar oefeninterland. Het werd 2-0 tegen Servië. 

Denemarken stond met de rust al 3-0 achter. Hulk scoorde twee keer namens Brazilië en Zimling scoorde in eigen doel. In de tweede helft trof Nicolas Bendtner het doel voor een eretreffer. Het bleef bij 1-3. Portugal kwam in het Estádio Municipal de Leiria niet verder dan 0-0 tegen Macedonië. Bij Portugal speelden onderandere Christiano Ronaldo, Nani en Ricardo Quaresma. 

Duitsland ging zonder de spelers van Bayern München onderuit in en tegen Zwitserland. Het werd 5-3 voor de Zwitsers. Eren Derdiyok die komend seizoen voor Hoffenheim uitkomt scoorde drie keer voor de Zwitsers. Stephan Lichtsteiner en Admir Mehmedi maakten de andere treffers voor Zwitserland. De Duitse doelpunten kwamen op naam van Mats Hummels,  Andre Schürrle  en Mats Reus. 

 Spanje won thuis van Servië met 2-0 door een doelpunt van Adrián López en een strafschop van Santi Cazorla. Iker Casillas, die nu 129 caps op zijn naam heeft staan, hield voor de 73ste keer het doel schoon en verbeterde daarmee het record van Edwin van der Sar. 

Uitslagen oefeninterlands 26/05/2012

Thuis Uit Uitslag
Denemarken Brazilië 1-3
Ierland Bosnië - Herzegovina 1-0
Polen Slowakije 1-0
Zwitserland Duitsland 5-3
Spanje Servië 2-0
Portugal Macedonië 0-0
Tsjechië Israel 2-1
Griekenland Slovenië 1-1
Nederland Bulgarije 1-2
Noorwegen Engeland 0-1