Maher: "Mijn tijd zal nog komen"

Frank (franklop)

Adam Maher bleek vandaag een van de vier afvallers te zijn bij het Nederlands Elftal. De middenvelder van AZ reageerde logischerwijs teleurgesteld, maar toont zich ook realistisch. Maher brak dit seizoen door bij AZ en kreeg uiteindelijk een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

Uiteindelijk viel de AZ-middenvelder net als Vurnon Anita, Siem de Jong en Jeremain Lens af voor de definitieve EK-selectie. Het 18-jarige talent had graag mee willen gaan naar Polen en Oekraïne, maar kan zich desondanks vinden in de beslissing van bondscoach Bert van Marwijk.

"Het is zeker jammer, maar ik ben uiteindelijk tevreden", aldus Maher tegenover de NOS. "Het is een mooie prestatie dat ik met deze jongens mee mocht doen. Mijn tijd zal nog komen. Dit is voetbal. Ik moet doorgaan waar ik mee bezig was. Aan de ene kant is het natuurlijk wel terecht, want het middenveld is zwaar bezet. Maar natuurlijk had ik er wel op gehoopt."

Maher gaat na een lang seizoen, waar hij zijn definitieve doorbraak beleefde op het hoogste niveau, genieten van een welverdiende vakantie. "Ik ga nu met mijn ouders naar Marokko en daarna zal ik mij weer voorbereiden op het nieuwe seizoen."