Beroep Hertha BSC afgewezen

Frank (franklop)

Hertha BSC heeft ook in beroep te horen gekregen dat het duel tegen Fortuna Düsseldorf niet wordt overgespeeld. De club uit Berlijn lijkt daardoor volgend seizoen definitief uit te komen op het tweede niveau in Duitsland. Hertha diende bij de Duitse voetbalbond een protest in tegen het tumultueus verlopen promotie/degradatieduel.

De wedstrijd tussen Düsseldorf en Hertha werd vorige week in de slotfase bij een 2-2 stand gestaakt omdat fans van de thuisploeg uit vreugde het veld bestormden. Pas twintig minuten later konden de laatste negentig seconden alsnog worden afgewerkt.

Omdat er daarna niet meer werd gescoord, was degradatie voor Hertha, dat het eerste duel met 2-1 had verloren, een feit. Fortuna promoveerde naar de Bundesliga.

Hertha wilde het duel opnieuw spelen, maar werd vrijdag voor de tweede keer in het ongelijk gesteld. Het is niet duidelijk of de club nogmaals in beroep gaat. Bij Hertha staat komend seizoen de Nederlandse trainer Jos Luhukay aan het roer. Hij volgt Otto Rehhagel op.