Räikkönen wil Rally van Finland rijden

Peterselieman

Kimi Räikkönen heeft het Lotus F1 Team toestemming gevraagd om de Rally van Finland te mogen rijden. Het team uit Enstone staat niet te springen om The Iceman zijn thuiswedstrijd te laten rijden en heeft hem dit dan ook verboden.

Räikkönen vertrok eind 2009 uit de Formule 1 en heeft zich toen twee jaar lang toegelegd op het rijden van rally's. Eerst reed hij voor het Citroën Junior Team en vorig jaar kwam hij in het World Rally Championship uit met een eigen team. Daarom wil hij zijn tweede passie af en toe nog uitvoeren.

Dat de toestemming van Lotus uitblijft heeft te maken met het ongeval dat de toen voor het team rijdende Robert Kubica begin vorig jaar in Italië had. De Pool deed mee aan een Italiaanse rally en klapte op een vangrail die zich in zijn Skoda boorde. Hij heeft vele operaties ondergaan en is nog niet volledig hersteld. Daarom is een clausule in het contract van Räikkönen opgenomen die het rijden van rally's verbiedt. Ook zal mee hebben gespeeld dat de Fin begin dit jaar bij een evenement met snowscooters een polsblessure opliep.