Mads Mikkelsen als vijand in Thor 2

René (MrManiak)

Na eerder vijandig nieuws over Iron Man 3 is vandaag bekendgemaakt wie de vijand in Thor 2 gaat spelen. Niemand minder dan Mads Mikkelsen gaat het opnemen tegen de god met de hamer.

Mikkelsen die nu op Cannes rondloopt voor de film The Hunt meldde tegen Variety dat hij de nog naamloze antagonist in het vervolgdeel van de superheldenfilm gaat spelen. Mogelijk gaat hij samen met Loki, gespeeld door Tom Hiddleston, de strijd aan. Dit castingnieuws komt snel na de aankondiging van Marvel-producer Kevin Feige's eerdere aankondiging dat Thor "nog een grote vijand" tegen zich zou krijgen.

Hoe het verhaal precies gaat worden is nog niet bekend. Feige heeft gehint dat Thor 2 een liefdesverhaal gaat worden dat draait om de liefde tussen Thor en Jane. "[Het hart van de film is] Thor en Jane en de groeiende dynamiek tussen die twee," zo zegt Feige. "Ze waren eigenlijk maar drie dagen samen, maar houden ze van elkaar? Vinden ze elkaar leuk? Kennen ze elkaar? We bevestigen dat dat liefdesverhaal van de eerste film een soort van verliefdheid had over de lengte van drie dagen in een woestijn."


Thor 2 verschijnt op 15 november 2013 in de Verenigde Staten. Er is nog geen Nederlandse releasedatum bekend.