Kristen Stewart maakte zichzelf bang voor filmrol

René (MrManiak)

Kristen Stewart joeg zichzelf op de kast voor de seksscènes in de film On the Road. "Ik maak mezelf graag bang om een rol zo echt mogelijk te kunnen spelen", vertelde de actrice tijdens een persconferentie op het filmfestival van Cannes.

In On the Road speelt Stewart de losbandige Marylou, een meisje dat een relatie krijgt met de criminele Dean Moriarty, een van de hoofdpersonen. Meer dan eens biedt Dean het meisje aan zijn vriend Sal Paradise aan voor een vlugge seksbeurt.

"Ik was 16 of 17 toen ik voor het eerst met regisseur Walter Salles sprak over deze rol", vertelt de 22-jarige actrice, vooral bekend van de Twilight-films. Salles was acht jaar geleden al bezig de verfilming van het boek On the Road van de grond te krijgen. "Ik ben blij dat ik een paar jaar ouder was toen de film werd opgenomen", geeft Stewart toe.

Salles heeft zijn acteurs vier weken overladen met kunstuitingen uit de jaren vijftig, de periode waarin het verhaal zich afspeelt. "Het was een stoomcursus met films en documentaires uit de tijd van de beatgeneratie, vertelt Stewart. "Daarna hebben we geprobeerd alles te vergeten om onze eigen film te kunnen maken."

De film On the Road, naar het gelijknamige boek van Jack Kerouac, draait om Sal Paradise, gespeeld door Sam Riley. Sal, het alter ego van Kerouac, wil graag schrijver worden. Hij ontmoet de gevaarlijke ex-gevangene Dean Moriarty, een rol van Garrett Hedlund. Het klikt meteen en de twee laten huis en haard achter om samen op reis te gaan.

On the Road draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.


Kristen Stewart maakte zichzelf bang voor filmrol (Foto: Novum)