[RG] Bertens wint marathonpartij

TheArt

Kiki Bertens heeft zich naar de tweede ronde ronde geknokt in het kwalificatietoernooi van Roland Garros. De Wateringse sloeg zich in drie sets langs de pas 18-jarige Duitse Annika Beck (WTA-164): 6-1, 4-6 en 9-7. Bertens stuit in de tweede ronde op de Russische Olga Puchkova (WTA-199).

Bertens, die eind vorige maand uit het niets het WTA-toernooi van Fez won, pakte de eerste set eenvoudig, maar in de tweede set gaf Beck aanmerkelijk meer tegenstand. De Duitse won die set en in de derde set ontspon zich een prachtig gevecht. Bertens kwam terug van 3-5 naar een 6-5 voorsprong, maar vergat de partij uit te serveren.

Twee games later moest de Nederlandse nummer één van de plaatsingslijst in de kwalificaties zelfs een matchpoint van Beck wegwerken. Bertens overleefde de game, brak daarna Beck en besliste de partij een game later op haar tweede matchpoint.

Later vandaag komt ook Bibiane Schoofs nog in actie voor haar eerste ronde wedstrijd in de kwalificaties. De Edense treft de nummer vier van de plaatsingslijst Akgul Amanmuradova (WTA-100).