Van Marwijk: "Er gelden geen excuses"

Peterselieman

Bondscoach Bert van Marwijk was niet tevreden over het oefenduel van Nederland tegen Bayern München. De coach vond zijn ploeg veel te slordig in de 3-2 nederlaag.

Voor de camera's van SBS 6 analyseerde Van Marwijk het duel, dat zo nu en dan veel van een zomeravondwedstrijd weg had. "We kunnen aardig voetballen in de kleine ruimte en dat hebben we ook gezien. Alleen waren we in veel fases van de wedstrijd niet top en dan krijg je een wedstrijd als deze."

"Dat de sfeer, het publiek en de tegenstander hielpen niet mee, maar dat mag geen excuus zijn," vervolgt Van Marwijk. Over de debutanten Luciano Narsingh, Jetro Willems en Adam Maher was de bondscoach gematigd tevreden.

"Willems heeft zich uitstekend staande gehouden," zei de keuzeheer over de linksback. "Na een moeilijk begin was Narsingh heel goed. Na die goal zag je het vertrouwen groeien. In het begin was hij onzeker, maar dat is ook logisch. Zijn acties zijn goed en hij houdt het simpel als dat moet. Maher begon juist wel aardig, maar zakte daarna weg. Hij werd wat slordig en dat moet beter."

Van Marwijk had ook nog woorden over voor het publiek in de Allianz Arena, waarvan een deel Arjen Robben uitfloot toen hij het veld betrad in de Allianz Arena. "Dat doe je toch niet, het is je eigen speler, echt schandalig."