Clijsters beëindigt loopbaan na US Open

TheArt

Kim Clijsters stopt na de US Open dit jaar definitief met proftennis. De Belgische, die al een keer eerder stopte en later een comeback maakte, heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie. Geruchten over een definitief einde van haar professionele loopbaan deden al een tijd de ronde.

Clijsters hield vanaf mei 2007 tot augustus 2009 een break. De inwoonster van Bree beviel in de tussentijd van dochter Jada. Haar comeback daarna was in eerste instantie zeer succesvol met winst van de US Open (2009 en 2010) en de Australian Open (2011). Na die laatste Grand Slam zege ging het echter bergafwaards met de carrière van Clijsters, die werd geteisterd door veelvuldig blessureleed.

Ook de afgelopen maanden stonden voor Clijsters in het teken van herstel, ditmaal vanwege een heupblessure. De Belgische is nu fit, maar laat uit voorzorg het toernooi van Roland Garros schieten en richt zich nu op een rentree bij het toernooi van Rosmalen. Daarna volgen nog Wimbledon, de Olympische Spelen en ten slotte de US Open, het toernooi die ze al drie maal op haar naam schreef.