Pinto wil Copa del Rey winnen voor 'Pep'

Wessenator

José Pinto staat hoogstwaarschijnlijk onder de lat wanneer FC Barcelona in de finale van de Copa del Rey aantreedt tegen Athletic Bilbao. De doelman eist een overwinning.

Aankomende vrijdag staat de finale van de Copa del Rey op het programma. Na een ietwat teleurstellend seizoen (Barcelona greep naast de landstitel en Champions League) hoopt Pinto trainer Josep Guardiola toch een mooi afscheid te bezorgen. De 36-jarige doelman blikt alvast vooruit naar het duel in Vicente Calderón.

"Zijn vertrek is moeilijk om te beseffen, want we willen hem niet weg zien gaan", vertelt Pinto aan Barca TV. "Zijn laatste wedstrijd zal een beetje verdrietig worden, dus we willen winnen om van dat verdriet blijdschap te maken. Dan kan Pep op een vrolijke manier vaarwel zeggen."

Ondanks dat Guardiola Pinto voornamelijk gebruikte als reservedoelman voor Victor Valdés heeft de stoere doelman niets dan lof over voor de oefenmeester. "Ik zal het altijd blijven waarderen dat hij mij vertrouwen heeft gegeven. Hij vertrouwde mij altijd honderd procent en ik heb altijd geprobeerd om dat vertrouwen terug te betalen. Zowel op de training als op het veld."