Hackett, EDI en Kaidan in Mass Effect 3 Extended Cut-DLC

Stefan Walthie (StefanW)

BioWare houdt de lippen dicht op elkaar over de inhoud van de Mass Effect 3 Extended Cut-DLC, die is ontworpen om het einde meer inhoud te geven. Nu is bekend dat ten minste drie personages zijn opgenomen in deze DLC. Lance Henriksen en Tricia Helfer bevestigden tegenover G4 dat ze onlangs een aantal voice-over werkzaamheden voor BioWare gedaan hebben voor 'Extended Cut'.

Henriksen en Helfer zijn de stemmen van Admiral Hackett en EDI in de Mass Effect-serie. Hendriksen: "Ik heb net nog een sessie gedaan met hen. Ze zeiden dat er een probleem was met het abrupte karakter van het einde, dus hebben we een hele reeks van dingen toe te voegen aan het einde van het spel om te voldoen aan de kwaliteit die ze tot dan toe hebben geleverd."

Andere bemanningsleden van Commander Shepard zullen ook deel gaan uitmaken van de DLC. Raphael Sbarge, de stem van Kaidan Alenko, bevestigde eerder deze maand dat hij ook gewerkt heeft voor BioWare. "Net wanneer je dacht dat ik nooit meer terug zou komen, trekken ze me weer in Mass Effect 3. Aan het opnemen", tweet Sbarge.

Toen BioWare de Extended Cut aangekondigde, vermeldden zij dat ze nieuwe filmpjes toe gaan voegen. Echter, ze zijn er stellig in dat het niet alleen maar cutscenes zijn. Het is hun doel om het einde van Mass Effect 3 te personificeren zodat de keuzes van gamers worden weergegeven. BioWare is van plan om Extended Cut deze zomer gratis vrij te geven. Het verzet tegen de oorspronkelijke speleindes was zo sterk dat deze DLC echt iets speciaals moet zijn om het vertrouwen van de gamers terug te winnen.

Met dank aan PatricQ voor de submit.