Dinsdag mogelijk eerste officiële zomerse dag

Redactie

Dinsdag wordt mogelijk de eerste officiële zomerse dag. De kans is groot dat het kwik dan boven de 25 graden uitkomt, meldt weeronline.nl maandag.

Of het daadwerkelijk warm genoeg wordt in De Bilt, is wel afhankelijk van de wind. Komt de wind uit het noorden, dan is de kans aanwezig dat het kwik toch niet de 25 graden aantikt. Maar maandagnacht blijft het wel warmer dan zondagnacht. "We gaan een zwoele nacht tegemoet, met minima rond de 14 graden", aldus een zegsman van weeronline.nl.

Ook de zon speelt een rol, vertelt hij. "Waarschijnlijk is het dinsdag een groot deel van de ochtend en middag zonnig. Doordat het ook niet flink is afgekoeld wordt het dus al vroeger warmer."

De rest van de week wordt het ook zomers. Woensdag en donderdag kan het ook zo'n 25 graden worden in De Bilt, hoewel dinsdag en woensdag met name in het zuidoosten nog wel kans bestaat op enige neerslag. Donderdag is het echter in het grootste deel van het land droog. Ook vrijdag en zaterdag wordt het zomers weer, hoewel het kwik dan naar 20 tot 21 graden daalt.

Maandag werd het met 28 graden het warmst in Hoogeveen. In het westen van Zeeland werd het niet warmer dan 15 graden, doordat de wind vanuit de zee kwam. In het midden van het land werd het ongeveer 24 graden.