Davis Cup-team treft Zwitserland op buitenbaan

Niels (DerMeister)

De Davis Cupontmoeting met Zwitserland van 14 tot en met 16 september wordt op een unieke buitenlocatie gespeeld. Speciaal voor dit duel wordt op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam een stadion aangelegd met gravelbaan. Deze locatie biedt plaats aan 6000 tennisliefhebbers.

De gemeente Amsterdam is verguld dat opnieuw voor de hoofdstad is gekozen voor dit belangrijke promotieduel om een plek in de Wereldgroep. Eric van der Burg, wethouder Sport Amsterdam: "Heel bijzonder dat het Nederlands Davis Cupteam in Amsterdam de kans krijgt te promoveren naar de Wereldgroep. Ik hoop dat de topspelers van Zwitserland er bij zijn en dat we drie dagen kunnen genieten van tennis op wereldniveau.”

Kornelis Dijkman, directeur Topsport Amsterdam: "Het is een uniek evenement tegen Zwitserland. Topsport Amsterdam is heel trots dat het met behulp van alle partners, waaronder de Westergasfabriek en stadsdeel West, is gelukt dit tennisfeest opnieuw naar Amsterdam te halen.”

Ook Davis Cupcaptain Jan Siemerink heeft er zin in: "We kijken enorm uit naar deze ontmoeting. Naar alle verwachting speelt het sterkste team van Zwitserland met Federer en Wawrinka. Net als de laatste twee ontmoetingen is het fijn dat we voor eigen publiek spelen, helemaal op zo’n unieke locatie in Amsterdam.”

Het is voor het eerst sinds 1994 dat het Nederlands Davis Cupteam een thuisduel op een buitenlocatie afwerkt. Toen speelde Nederland een memorabel duel op de Müllerpier in Rotterdam tegen de Verenigde Staten (2-3) in de kwartfinale van de Wereldgroep.