Weinig toeschouwers bij Oranje - Bayern

Niels (DerMeister)

De oefenwedstrijd tussen het Nederlands elftal en Bayern München zal morgenavond waarschijnlijk in een slechtgevulde Allianz Arena worden gespeeld. Tot nu toe zijn slechts 21.500 kaarten verkocht voor het oefenduel.

De Allianz Arena biedt plaats aan ruim 70.000 toeschouwers, maar tot op heden is slechts iets meer dan een kwart van de stoeltjes bezet. Dat er zo weinig animo voor het duel is, heeft te maken met de teleurstelling bij de fans van Bayern na de verloren Champions League-finale. Chelsea won afgelopen zaterdag in de Allianz Arena de finale na strafschoppen van Bayern.

Daar komt bij dat de reden voor de wedstrijd - Arjen Robben - de schlemiel van de avond werd. Hij miste in de verlenging van de finale een strafschop. Mocht Bayern de finale gewonnen hebben, dan waren er ongetwijfeld meer kaarten verkocht voor het duel. In dat geval had Oranje het feestje kunnen opleuken door hun aanwezigheid.

Het duel tussen Oranje en Bayern wordt georganiseerd om de verhoudingen tussen de KNVB en de Duitse ploeg te herstellen. De nasleep van een hamstringblessure van Robben na het WK van 2010 bedreigde deze goede verhoudingen.