[NBA] San Antonio Spurs naar finale play-offs

Niels (DerMeister)

San Antonio Spurs is doorgedrongen tot de Western Conference-finale van de play-offs van de NBA. De Texaanse basketballers wonnen zondag het vierde duel van de Los Angeles Clippers en brachten de stand daarmee op 4-0 in de best-of-sevenserie. In de oostelijke divisie bracht Miami Heat de stand tegen de Indiana Pacers op 2-2.

De Clippers stonden vijf minuten voor tijd nog op drie punten voorsprong tegen de Spurs, maar dat wist de Texaanse ploeg uiteindelijk nog net om te draaien. De wedstrijd eindigde in 102-99. Tim Duncan en Tony Parker waren met 21 en 17 punten de topscorers aan de kant van de Spurs. Clipper Chris Paul scoorde 23 punten.

De winnaar van de strijd tussen Oklahoma City Thunder en Los Angeles Lakers speelt de finale tegen de Spurs. De stand is daar 3-1 in het voordeel van Oklahoma.

In de Eastern Conference versloeg Miami zondag Indiana met 101-93. Lebron James maakte veertig punten voor de ploeg uit Florida. De Bolton Celtics en de Philadelphia 76'ers staan in de andere halve finale ook op een gelijke stand (2-2).


San Antonio Spurs naar finale play-offs (Foto: Novum)