FOK!filmtips van de dag: Black Out (2012)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Black Out 01

De meeste mensen hebben er op zijn minst wel eens van gehoord. Na een vrijgezellenavond wakker worden in een vreemd bed. Kan gebeuren, overkomt de beste. Jos Vreeswijk wordt echter wakker met een geheugenverlies, een pistool in zijn hand en een lijk naast hem op bed. Hij wordt er van beschuldigt dat hij 20 kilo cocaine achterover heeft gedrukt en moet diep in zijn geheugen graven om te herinneren wat er de afgelopen dagen is gebeurd.

Black Out 2

Black Out is een indrukwekkende film van Arne Toonen die met de film duidelijk laat merken liefhebber te zijn van het grindhouse-genre. Heerlijk over de top, hard geweld en heerlijk zwartgallige humor, het is allemaal aanwezig in één van de leukste Nederlandse films in tijden. De film kent een verrassend leuke cast met onder meer Ursul de Geer, Kim Van Kooten, Willie Wartaal en Kempi. Ook is het de eerste keer dat we Katja en Birgit Schuurman samen in een film kunnen zien spelen als een stel overtuigende gangsterchicks.

Black Out 3

Afgelopen februari was Black Out nog in de bioscopen te bewonderen. Vanavond is de film al voor het eerst op de televisie te zien en wel op Nederland 3 om 20.25 uur.

Black Out 4

Veel kijkplezier.