'Dead Island 2 niet in ontwikkeling'

Mday

IGN heeft een tijdje terug een gerucht de wereld in geholpen dat Dead Island 2 in ontwikkeling zou zijn bij een partner van ontwikkelaar Deep Silver, Yager Development. Deep Silver heeft dit echter naar het land der fabelen verwezen.

'We werken niet met Yager aan Dead Island 2, en er zijn ook geen contractuele afspraken gemaakt over een soortgelijk project met de developer,' beweert development director Guido Eickmeyer van Deep Silver.

'Yager en Deep Silver hebben op zowel persoonlijk als zakelijk vlak een hechte band. Er is een legitieme kans dat we ooit zullen samenwerken aan een project, en ik wil de mogelijkheid dat het met Dead Island 2 te maken zou kunnen hebben niet eens uitsluiten,' vertelt Eickmeyer alsnog geheimzinnig.

'We hebben echter niets afgesproken, in concept of productie, dat we Dead Island 2 aan het ontwikkelen zijn met externe partners,' zegt de developer. Dat wil overigens niet zeggen dat de game niet bij Deep Silver zelf in ontwikkeling is. De eerste geruchten over een vervolg staken al de kop op toen Techland, de oorspronkelijke maker van Dead Island, een handelsmerk met de naam 'Dead World' registreerde in de VS.

Dead Island