Lokhoff: "Onze missie is geslaagd"

Boris (borisz)

Ton Lokhoff is blij dat VVV-Venlo erin is geslaagd om zich te handhaven in de Eredivisie. Dat het spel niet altijd sprankelend was, zegt de trainer niet zoveel.

VVV speelde vanmiddag met 2-2 gelijk in de Koel tegen Helmond Sport. Na de eerdere 2-1 uitzege volstond dat resultaat. Lokhoff toonde zich na afloop opgelucht en beseft dat zijn ploeg het zichzelf nog behoorlijk lastig heeft gemaakt. "De spelers zijn allemaal heel diep gegaan en daarom is het verdiend. Dit is zó belangrijk voor de club."

"En dat dat dan wat minder mooi moet, zegt me niet zoveel", vervolgt de oefenmeester tegenover de camera's van Eredivisie Live. "Er was maar één doel: in de Eredivisie blijven. En de play-offs zijn nu eenmaal niet zo gemakkelijk voor Eredivisieploegen. Maar onze missie is geslaagd."

Niet alleen VVV wist zich vandaag te verzekeren van een plaats op het hoogste niveau in Nederland. Eerder op de middag lukte dat ook Willem II, dat over twee wedstrijden te sterk was voor FC Den Bosch (0-0 en 2-1). De Tilburgers keren na een jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.