Goed Hemelvaartsweekeinde voor attracties

Redactie

Ondanks het wisselvallige weer was het een goed Hemelvaartsweekeinde voor de Nederlandse attracties. Bezoekers kwamen in groten getale op pretparken en dierentuinen af. Dat meldt zondag de Club van Elf, waarbij zestien attractieparken zijn aangesloten.

Zo trok het vernieuwde Madurodam de afgelopen vier dagen 23.000 bezoekers. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het Hemelvaartsweekeinde een jaar eerder, toen nog ruim 11.600 mensen een bezoek brachten aan de Haagse miniatuurstad.

Ook Madame Tussauds in Amsterdam kijkt tevreden terug op het Hemelvaartsweekeinde. Alleen al op Hemelvaartsdag zelf kwamen vijftien procent meer bezoekers dan vorig jaar. Opvallend veel Nederlanders brachten een bezoek aan het huis met wassenbeelden, dat onlangs een grootschalige vernieuwing heeft afgerond. Ook de beelden van de Britse prins William en zijn vrouw Kate, die tijdelijk te zien zijn in Amsterdam, waren publiekstrekkers.

Dierenpark Emmen verwelkomde dit weekeinde ten opzichte van vorig jaar tien procent meer bezoekers en attractiepark Duinrell is eveneens tevreden over het aantal bezoekers. Het vakantiepark was goed bezet en in het attractiepark was het 'gezellig druk'.

Voor attractie- en vakantiepark Slagharen gaat Hemelvaartsdag met vijftienduizend bezoekers waarschijnlijk de boeken in als een van de drukste dagen van het jaar. Tot slot spreekt ook Walibi Holland van een geslaagd weekeinde. Op Hemelvaartsdag kwamen er vijftien procent meer bezoekers naar Biddinghuizen dan vooraf verwacht.


Goed Hemelvaartsweekeinde voor attracties (Foto: Novum)