Race tegen de klok voor geblesseerde Rosicky

donroyco

Tsjechië kan tijdens het EK mogelijk niet beschikken over Tomas Rosicky. De middenvelder van Arsenal kampt met een spierblessure. De 31-jarige Rosicky, die een prima tweede seizoenshelft kende bij Arsenal, heeft het Tsjechische kamp in Oostenrijk verlaten om een bezoek aan de dokter te brengen.

"De spier is niet gescheurd, maar het is voor mij noodzakelijk om een dokter te raadplegen", vertelt de middenvelder aan Sky Sports. "Als het er daarna goed uitziet, keer ik terug bij de selectie."

De bondscoach van Tsjechië, Michal Bilek, heeft inmiddels uit voorzorg Viktoria Plzen-speler Vladimir Darida naar Oostenrijk gehaald. "Momenteel is er geen grote paniek over de fitheid van Rosicky, maar als hij aan het einde van de week niet honderd procent fit blijkt te zijn zal Darida geselecteerd worden voor het EK."

Tsjechië is op het EK ingedeeld in Groep A. Het land zal het op moeten nemen tegen gastland Polen, EK 2004-winnaar Griekenland en Rusland. De Tsjechen open het EK met een wedstrijd tegen eerstgenoemde tegenstander.