Verantwoordelijkheid aanslag Italië nog niet opgeëist

Redactie

De verantwoordelijkheid voor de aanslag op een school in het zuiden van Italië is vooralsnog niet opgeëist. Onderzoekers hebben nog geen vastomlijnd idee wie er achter de aanslag zit die zaterdag aan een meisje het leven kostte.

Volgens de openbaar aanklager die het onderzoek leidt, Marco Dinapoli, kan de aanslag het werk zijn van één persoon die 'boos is op de wereld'. "Het is niet onmogelijk dat één persoon die in zijn eentje handelde al het organisatorische werk heeft gedaan", aldus Dinapoli. De dader heeft waarschijnlijk wel wapentraining gehad, omdat hij anders de bom, een explosief vastgemaakt aan gasflessen, niet had kunnen bouwen en op afstand tot ontploffing had kunnen brengen, aldus de aanklager.

Op beelden van bewakingscamera's die in de buurt van de school hingen zou de vermoedelijke dader te zien zijn, zo verklaarde Dinapoli.

Berichten dat de aanslag het werk zou zijn van de georganiseerde misdaad werden door de Italiaanse minister van binnenlandse zaken Anna Maria Cancellieri verworpen. Volgens haar hebben de onderzoekers daar tot dusverre geen aanwijzingen voor gevonden.