Podolski gelooft in titelkansen Duitsland

André

Lukas Podolski hoopt met Duitsland een gooi te doen naar de Europese titel. De aanvaller zegt dat zijn ploeg klaar is voor de strijd.

Podolski wil met Duitsland hoge ogen gooien in Polen en Oekraïne. De aanvaller, die na het Europees Kampioenschap naar Arsenal vertrekt, was in 2006, 2008 en 2010 dichtbij succes. Duitsland werd op de afgelopen toernooien geroemd om het aantrekkelijke spel, maar daar koopt Podolski niets voor. "Uiteindelijk tellen alleen prijzen, verder niets."

"In de afgelopen jaren hebben we steeds gezegd dat de halve finale een mooi doel is, maar ik denk dat we nu mogen zeggen dat we klaar zijn voor de titelstrijd op dit EK", aldus Podolski tegen Kölner Stadt Anzeiger. De 26-jarige Duitser heeft een teleurstellend seizoen met 1. FC Köln achter de rug. Met Köln degradeerde hij.

Podolski is ondanks het droevige afscheid bij zijn jeugdliefde erg gemotiveerd voor het EK. "Als je vooraf zegt dat je voor de titel gaat, dan kan dat motiverend werken. Het kan het laatste zetje zijn", aldus de aanvaller van Die Mannschaft. De Duitsers spelen op 9 juni tegen Portugal. Het duel met Oranje staat gepland op 13 juni.