Bossche hockeyvrouwen pakken landstitel

Sjors (Sj0rSz)

De Bossche hockeyvrouwen hebben vanmiddag voor de veertiende keer in vijftien jaar de landstitel veroverd. De tweede wedstrijd in een serie van drie tegen Laren was na verlenging nog gelijk, waarna shoot-outs de doorslag gaven.

Laren begon de wedstrijd voor eigen publiek sterk, maar dit leverde buiten een poging van Naomi van As uit een strafcornervariant niets op. Den Bosch sloeg vervolgens uit de eerste de beste counter toe. Margot van Geffen kon aan de rechterzijde oprukken en bereikte vervolgens Vera Vorstenbosch. Met een gelukkige tip-in bracht ze de Bossche formatie op voorsprong.

In het vervolg leek Den Bosch door te drukken, maar een strafcornerpush van Maartje Paumen werd afgekeurd. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Kim Lammers zette Laren op slag van rust op gelijke hoogte, nadat zij door Carlijn Welten werd bediend.

Na de pauze speelden beide ploegen op de aanval, maar de scherpte was niet aanwezig, waardoor verschillende kansen werden gemist. Ook in de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor een shoot-out de beslissing moest brengen.

Lammers en Welten faalden vervolgens voor Laren, waar bij Den Bosch enkel Lidewij Welten miste. Hierdoor werd het 2-0 in de best-of-3-serie voor de Brabanders, waardoor zij opnieuw met de landstitel aan de haal gingen. Het eerste duel eindigde namelijk in een 2-1 zege.