Ajax-target Donk verlengt bij Club Brugge

Sjors (Sj0rSz)

Ryan Donk speelt ook komend seizoen bij Club Brugge. De verdediger stond in de belangstelling van Ajax, maar koos voor een langer verblijf in de Belgische Pro Jupiler League. Hij verlengde zijn contract namelijk tot medio 2014.

"Ik voel me heel goed bij Club. Het voorbije seizoen zijn we aan iets nieuw begonnen en je voelt dat deze ploeg, samen met de fans, naar iets moois toe groeit", liet Donk op de officiële website van de club weten. "We pakten de tweede plaats, deden mee voor de titel en konden ons plaatsen voor de voorronde van de Champions League."

Georges Leekens, de nieuwbakken trainer van Club Brugge, is content met de contractverlenging van Donk. "Dat Ryan blijft is heel belangrijk signaal voor Club Brugge. Hij was afgelopen seizoen al van grote waarde voor het elftal. Straks moet hij nog méér een leidersfiguur worden, zowel op als naast het veld. Daar heeft hij absoluut de kwaliteiten voor en dat heb ik hem in een gesprek ook duidelijk gemaakt."

Donk stond bij Ajax op het lijstje, vanwege het mogelijke vertrek van Toby Alderweireld. Mocht de Belg daadwerkelijk vertrekken, dan wilden de Amsterdammers proberen de 26-jarige verdediger binnen te halen.