Capello: "Higuaín ideaal voor Juventus"

donroyco

Gonzalo Higuaín staat vermoedelijk in de belangstelling van Juventus. Volgens Fabio Capello is de spits de ideale aanwinst voor de kersverse Italiaanse landskampioen. Juventus zou Higuaín deze zomer graag over willen nemen van Real Madrid.

"Hij is de ideale versterking voor Juve", zegt Capello tegen Tuttosport. De clubloze oefenmeester looft de werkethiek van de Argentijn. "Hij staat nooit op de bal te wachten, komt hem desnoods halen. Hij verdedigt mee en is een plaag voor menig verdediging."

De Italiaan roemt Higuaín daarnaast om zijn neus voor de goal. "Hij is een geboren aanvaller. Kijk alleen al naar zijn productiviteit. Hij heeft een fantastische houding en is altijd als een van de eersten op de training. Hij is nooit bang geweest om te vechten voor zijn plaats."

Capello werkte zowel bij Juventus als Real Madrid. Bij laatstgenoemde club ontmoette hij Higuaín, die dit seizoen 35 keer in competitieverband in actie kwam voor Real. Hij maakte daarin 22 doelpunten en leverde tien assists af.