De mysterieuze game van Double Fine

Maite (Isai)

Wat hebben een monnik, een hillbilly en een tijdreiziger met elkaar gemeen? Kennelijk zijn alle drie speelbare personages in Double Fine's nieuwe game.

Ron Gilbert, het brein achter de nieuwe game, houdt er kennelijk niet van als nieuwssites berichten over zijn games lekken: hij "lekt" ze gewoon zelf via zijn blog, Grumpy Gamer. Eind vorig jaar postte hij daar al de eerste berichten over een nieuwe game en er verschijnt langzaam maar zeker meer art van deze game.

Volgens Gilbert is dit een project waar hij ondertussen al een jaar aan werkt en zat het idee voor deze game al in zijn hoofd voordat hij Maniac Mansion en Monkey Island maakte. "Deze game is de reden dat ik bij Double Fine werk," aldus Gilbert op zijn blog.

Verder is er nog weinig bekend over de game, al lijkt mysterie een belangrijk onderdeel van de game te zijn. Gilberts verwijzing naar Maniac Mansion en Monkey Island doet vermoeden dat dit ook een adventuregame wordt. De game heeft in ieder geval meerdere speelbare personages, waaronder ook de monnik, de hillbilly en de tijdreiziger.