Koeman blij met 'fantastische waardering'

Frank (franklop)

Ronald Koeman is erg blij met de Rinus Michels Award die hij vrijdag mocht ontvangen. Hij werd uitgeroepen tot coach van het jaar. "Dit is een fantastische waardering. Niet alleen voor mij, maar voor de hele technische staf."

"We hebben met elkaar uitstekend gefunctioneerd, wat heeft geleid tot een mooi seizoen en de uiteindelijke tweede plaats", reageerde Koeman op de website van Feyenoord. "De verwachtingen voor komend seizoen zullen hooggespannen zijn, maar die uitdaging gaan we graag aan met zijn allen."

Feyenoord wil nog verder in de prijzen, want de jeugdopleiding van de Rotterdammers werd verkozen als beste van Nederland. "Op Varkenoord wordt uitstekend werk verricht, daar hebben wij dit seizoen met het eerste elftal de vruchten van kunnen plukken", aldus Koeman.

Algemeen directeur Eric Gudde is ook zeer vereerd. "Deze prijs voor Ronald is dik verdiend. Daarnaast is het uniek dat de jeugdopleiding drie jaar op rij is verkozen tot beste van Nederland, zeker omdat het voor de club niet de meest gemakkelijke jaren zijn geweest. Dat het nu zichtbaar beter gaat is prettig, maar er staan ons nog genoeg uitdagingen te wachten."