[Giro] Derde ritzege Cavendish

Frank (franklop)

Mark Cavendish heefft zijn derde ritzege geboekt tijdens de Giro d’Italia. De Britse wereldkampioen van Sky bleek de snelste in de etappe over 121 kilometer van Savona naar Cervere in de de massasprint.

Martijn Keizer lijkt er in deze Giro d’Italia nog steeds zin in te hebben, want voor de vijfde keer ging de Nederlander van Vacansoleil in de aanval. Dit keer kreeg hij de Italiaan Francesco Failli van Farnese Vini mee. Al snel bleek dat deze vlucht, in tegenstelling tot gisteren, het niet tot het einde zou gaan volhouden.

Op 21 kilometer van de streep werd het duo dan ook ingelopen. Op een klein klimmetje op zeven kilometer voor het einde kwam er een nieuwe aanval met Julien Bérard, Fabio Felline en Julien Vermote, maar die aanval kwam niet ver.

Cavendish kreeg een mooi treintje van zijn ploeg Sky voor zich, maar zag dat GreenEdge zich in de laatste kilometer ertussen drong. De Brit kwam wat vast te zitten, maar kwam er op tijd uit en wist zijn derde zege te boeken. Hij bleef Alexander Kristoff en Mark Renshaw voor.

Uitslag etappe 13 

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GBr Sky 3.02,07
2 Alexander Kristoff Noo Katusha z.t.
3 Mark Renshaw Aus Rabobank z.t.
4 Sasha Modolo Ita Colnago-CSF z.t.
5 Elia Favilli Ita Farnese Vini z.t.
6 Matthew Goss Aus GreenEdge z.t.
7 Arnaud Demare Fra FdJ-Bigmat z.t.
8 Lucas Sebatian Haedo Arg Saxo Bank z.t.