'Van Persie wacht op andere aanbiedingen'

Frank (franklop)

Robin van Persie heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst bij Arsenal. De 28-jarige aanvoerder van de Londenaren zou mogelijke aanbiedingen van andere clubs willen afwachten, bericht de Engelse krant The Guardian vrijdag. Zijn contract in het Emirates Stadium loopt volgend jaar zomer af.

Van Persie bereidt zich met het Nederlands elftal voor op het EK in Polen en Oekraïne. Het lijkt daarom niet waarschijnlijk dat er snel duidelijkheid komt. Van Persie leidde zijn ploeg dit seizoen met dertig treffers naar een derde plaats in de Premier League. Hij werd zowel door zijn collega's als door de Engelse sportpers uitgeroepen tot speler van het jaar.

De aanvaller kan bij Arsenal een nieuw vierjarig contract tekenen. Dat zou hem zo'n 165 duizend euro per week opleveren. Manchester City en Juventus zitten echter op het vinkentouw voor Van Persie, die Feyenoord in 2004 verruilde voor de Engelsen.

Van Persie verblijft sinds donderdag met Oranje in het Zwitserse Lausanne. De selectie van bondscoach Bert van Marwijk keert volgende week zaterdag terug naar Nederland.


'Van Persie wacht op andere aanbiedingen' (Foto: Novum)