Fenerbahçe zes duels zonder fans

Boris (borisz)

De Turkse topclub Fenerbahçe is opnieuw slecht in het nieuws. Na rellen op het veld en buiten het stadion met supporters van Galatasaray wordt de club hard gestraft.

Fenerbahçe en Galatasaray werkten afgelopen zaterdag de Derby van de Eeuw af in het Sükrü Saracoglu-stadion van Fenerbahçe, maar tien gele kaarten, twee rode, nul doelpunten en het achttiende kampioenschap van Galatasaray later brak de hel los. Een klein legertje ME kon de Galatasaray-spelers beschermen op de middencirkel terwijl om hen heen Fenerbahçe-hooligans hun frustraties botvierden.

Buiten het stadion was het er nog erger aan toe, legers in blauw-geel en rood-geel gingen met elkaar op de vuist terwijl de Turkse bond voor de zoveelste keer dit seizoen met de handen in het haar zat. Fenerbahçe krijgt de straf die deze jaargang al eerder uitgedeeld werd: het moet wedstrijden afwerken in een stadion waar alleen vrouwen en kinderen worden binnengelaten.

Zes thuiswedstrijden lang zal de club voor dit vriendelijker publiek moeten spelen. Op deze manier hoopt de bond het zoveelste brandje te blussen in de eeuwige oorlog die tussen Fenerbahçe en Galatasaray woedt.