[PL darts] Whitlock en Taylor in finale

Boris (borisz)

In een vol O2-Arena vonden de finales plaats van de premier league darts. De top4 van de premier league mag deelnamen aan de play-offs. Na veertien weken was Phil Taylor de beste gevolgd door Simon Whitlock. Op plek drie stond Andy Hamilton de laatste speler die de halve finale haalde was James Wade. Raymond van Barneveld werd uiteindelijk vijfde en was uitgeschakeld. 

De eerste halve finale was begon met vuurwerk. Hamilton opende met een 130 finish. Whitlock troefte over door direct een negen darter te te gooien. Hamilton gooide in de derde leg weer een 100+ finish uit. The Hammer liep uit naar 4-1. Whitlock kwam na de pauze terug in de wedstrijd. In de twaalfde leg mistte Hamilton 68 waar Whitlock wel 47 uitgooide om op 6-6 gelijk te komen.

The Wizard maakt het uiteindelijk af door de laatste twee legs te winnen.  Het is de eerste premier league finale voor de Australiër. De tweede halve finale gaat tussen vijfvoudig premier league winnaar Taylor en de winnaar van 2009 Wade. 

Ook in de tweede halve finale waren er direct hoge finishes. Wade gooide 87 en 104 waarbij Taylor 112 uitgooide.  De partij ging gelijk op. Het werd 2-2, 4-4 en 6-6. Taylor gooide 149 uit in leg dertien en met tops in de veertiende leg verzekerde The Power zich van een plek in de finale.