Groenendijk: "Wel eens beter gevoetbald"

Boris (borisz)

Alfons Groenendijk zag zijn verjaardag niet opgeluisterd met een overwinning. Zijn FC Den Bosch speelde om promotie met 0-0 gelijk tegen het Willem II van Jurgen Streppel.

Groenendijk, die vandaag 48 jaar oud werd, had na afloop van het duel gemengde gevoelens, zo maakte hij kenbaar aan Voetbal International. "We hebben wel eens beter gevoetbald. Zo'n eerste wedstrijd is echter altijd lastig. Aan de ene kant wil je graag winnen, maar je wilt ook beslist geen doelpunt tegen krijgen. Natuurlijk hadden we liever iets afstand genomen, maar over het geheel genomen was Willem II misschien iets dreigender."

De strijd is nog volledig open en dus hoopt de coach van Den Bosch op bezoek in Tilburg alsnog een feestje te kunnen vieren. "We hebben vaker bewezen dat we in uitwedstrijden kunnen scoren. De wedstrijd in Tilburg zien we daarom met vertrouwen tegemoet." Komende zondag staan beide Brabantse clubs voor de tweede keer tegenover elkaar.

Groenendijks collega Streppel is ook niet ontevreden met de puntendeling. "Het is in feite rust, 0-0 en zondag gaan we verder. We hebben wel wat mogelijkheden gehad om te scoren, maar aan de andere kant heeft Den Bosch een keer op de lat geschoten. Het is vervelend dat we niet hebben gescoord, maar niet onoverkomelijk. Laten we hopen dat we het thuis kunnen afmaken."