[Play-offs] Uitslag Helmond Sport - VVV Venlo

Boris (borisz)

VVV-Venlo heeft een goede stap gezet op weg naar lijfsbehoud in de Eredivisie. De Limburgers wonnen donderdag in de finale van de nacompetitie met 2-1 van Helmond Sport. Ismo Vorstermans en Danny Holla scoorden voor de bezoekers, nadat Youssef Koubali Helmond op 1-0 had gezet. De return wordt zondag in Venlo gespeeld.

Het duel in Helmond kon lange tijd nauwelijks bekoren. Van de spaarzame kansen was de gevaarlijkste voor VVV. Helmond-doelman Björn Sengier sloeg een inzet van Michael Uchebo echter uit het doel.

Na rust lukte het Helmond Sport plotseling om te scoren. In de 57e minuut krulde Youssef Koubali de bal in de verre hoek. Voor de 23-jarige verdediger was het zijn eerste seizoensdoelpunt. Na de 1-0 zette VVV meer in op de aanval. Daardoor ontstonden er voor de thuisploeg echter ook kansen in de omschakeling.

Verreweg de beste kans op 2-0 was voor de Duitser Sebastian Stachnik. Na een verdedigingsfout van Jeffrey Leiwakabessy ging Stachnik alleen op VVV-doelman Wilko de Vogt af, maar hij schoot recht op de sluitpost af. Met nog een kwartier te spelen had het offensiefje van VVV succes. Vorstermans, gehuurd van FC Utrecht, kopte vrij binnen.

Steven Berghuis was vervolgens nog dicht bij de winnende treffer voor Helmond. Zijn inzet, die het midden hield tussen een voorzet en een schot, stuiterde via het houtwerk terug het veld in. Uiteindelijk maakte Holla in de 87e minuut de 2-1 alsnog. Na slecht wegwerken van de Helmondse verdediging schoot de middenvelder fraai raak.