Van Ginkel: "Iedereen gaat voor Europees voetbal"

Sjors (Sj0rSz)

Vitesse neemt het later vandaag op tegen RKC Waalwijk. De inzet van de dubbele confrontatie met de Arnhemmers is deelname aan de Europa League. Volgens Marco van Ginkel is de selectie erop gebrand om dit doel te behalen.

"Je werkt het hele seizoen hier naartoe. Dat heeft een heel lekker gevoel", liet Van Ginkel aan Omroep Gelderland weten. "Dat je de playoffs haalt en tegen N.E.C. mag spelen en uiteindelijk wint, dat geeft natuurlijk een hele goede impuls. Iedereen wil er nu voor gaan."

Met dat laatste refereerde Van Ginkel naar het tweeluik met N.E.C. Nijmegen. In Nijmegen werd de wedstrijd met 3-2 verloren, maar in eigen huis zette Vitesse alles weer recht door met 2-0 te winnen.

Van Ginkel loofde vervolgens het spel van RKC Waalwijk. "RKC leek geen kandidaat voor de play-offs, maar ze hebben het heel goed gedaan. Ook tegen goede tegenstanders. Vorige week wisten ze toch Twente uit te schakelen en daar uit te winnen. Ze hebben een hele hechte groep. Maar wij hebben een redelijke brede selectie. De concurrentie is goed. Daardoor hebben we een lekker team dat elkaar motiveert."

Mocht Vitesse er in slagen Europees voetbal te halen, dan is dat voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003. Toen kwamen de Arnhemmers uit in de UEFA Cup en verloren uiteindelijk in de derde ronde van Liverpool.