Andy Garcia regisseert Hopkins in Hemingway-film

dekatophetspek

Andy Garcia gaat Anthony Hopkins en Annette Bening regisseren in het drama Hemingway & Fuentes. Hopkins vertolkt de rol van Ernest Hemingway en Bening speelt zijn vierde vrouw Mary Welsh Hemingway. Garcia speelt zelf een goede vriend van de beroemde schrijver, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Garcia schreef het scenario van Hemingway & Fuentes samen met het nichtje van de schrijver, Hilary Hemingway. De film gaat over de tijd die Hemingway begin jaren vijftig doorbracht in Cuba. Het inspireerde hem tot het schrijven van The Old Man and the Sea. Hij won met dat werk in 1953 de Pulitzer Prize en kreeg een jaar later de Nobelprijs, onder meer vanwege dat boek.

Gregorio Fuentes, in de film gespeeld door Garcia, was een visser die als stuurman op de boot van de Amerikaanse schrijver werkte. Hij ontwikkelde een vriendschap met Hemmingway en volgens sommigen is The Old Man and the Sea op hem gebaseerd, maar dat heeft de schrijver nooit bevestigd.

De opnamen van de tweede speelfilm van de 56-jarige Garcia, die in de Cubaanse hoofdstad Havana is geboren, beginnen in januari. Hopkins is eerst nog te zien als regisseur Alfred Hitchcock in het biografische drama Hitchcock. Wanneer Hemingway & Fuentes in de bioscopen moet draaien, is nog niet bekend.


Andy Garcia regisseert Hopkins in Hemingway-film (Foto: Novum)